Стави. Омега 3 за болки в ставите.

Има много начини и лекарства за облекчаване на ставни болки. Омега-3 мастните киселини се оказват много по-ефективни дори от лекарствата.

Омега 3 натуралните противовъзпалителни средства

Как се лекуват болки в ставите? Има много начини и лекарства за облекчаване на ставни болки. Омега-3 мастните киселини са едно от решения за тези проблеми. Омега-3 са известни със своите ползи за здравето, особено като болкоуспокояващо. В тази статия ще откриете много информация за Омега-3 и ставните болки.

Омега-3 есенциалните мастни киселини не могат да бъдат произведени от тялото ни. Те могат да бъдат набавени от хранителни добавки и храни, които ние приемаме. Човешкото тяло е зависимо от тези мастни киселини. Това е причината да се  препоръчват Омега-3 като част от ежедневната ни диета.

Диета с мастни киселини богати на Omega 3?

Експертите твърдят, че диета, богата на Омега-3 мастни киселини, може да намали ефектите на заболявания като псориазис и ревматоиден артрит.

По-здравословно и естествено е за хората да се справят с болките в ставите, използвайки антивъзпалителните свойства на Омега-3 мастните киселини. Тези киселини са основната причина, поради която се наблюдава намаление в производството на възпалителни простагландини.

Според повечето изследователи и експерти, лекарствата за облекчаване на болката имат много странични ефекти. Омега-3 нямат негативни странични ефекти. Те отделят простагландини в организма, които подобряват функцията на противовъзпалителния му механизъм. Омега-3 мастни киселини също така спомагат да се намали производството на арахидонова киселина. Свръх производството й причинява болка.

Ползите от използването на Омега-3 за болки в ставите, включват:

  • Намаляване на болезнеността в ставите
  • Намаляване на сутрешната скованост
  • Позволява намаляване на лекарствата, необходими при лечение на ревматоиден артрит
  • Увеличаване на силата на ръцете за захващане
0
    0
    Количка
    Количката е празнаКъм продуктите